En ole moneen vuoteen käynyt kirjastossa, siis ihan kaunokirjallisuuspuolella. Kirjastossa käydessäni olen vain etsinyt aineistoa ja  tieteellistä kirjallisuutta. Vaikka rakastankin kirjastoja. Pienenä kävin ahkerasti lainaamassa romaaneja ja vain viettämässä aikaa katselemalla kirjoja. Muistan joskus lainanneeni kasan lasten- ja nuorten romaaneja ja kävelleeni niiden kanssa kotiin. Kotimatkalla, kävellessäni, luin jo ensimmäisen kirjan kannesta kanteen. 

Tänään olin asioilla kirjaston vieressä ja päätin mennä sisään. Heti ovien sisäpuolella minut valtasi taas tuo tunne pienestä tytöstä kirjastossa. Ihana kirjojen tuoksu, rauhallinen ja hiljainen tunnelma. Tuhannet tarinat ja elämät ympärilläni kansien väliin sidottuina. Tuhannet naurut ja itkut, opetukset ja viihdytykset, kaikki minun ulottuvillani. 
Nyt kirjaston harrasta tunnelmaa lisäsi elävä musiikki, kun kirjaston parvella musisoi muutama henkilö joululauluja jousisoittimilla. Kaunista.
Hankin ensimmäisen kirjastokorttini pariin vuoteen, ja lainasin heti muutaman kirjan. Mieleni kätköistä löysin kirjailijan ja teoksen, joita tuttava suositteli minulle jo lähes kymmenen vuotta sitten. Nyt vihdoin lainasin tuon teoksen ja ajattelin lukea sen seuraavaksi. Olin päättänyt lainata vain yhden kirjan, koska kiireideni vuoksi en välttämättä ehdi lukea monta kirjaa lainausajan puitteissa. En kuitenkaan voinut pitää näppejäni erossa teoksista, ja mukaani tarttui myös toinen teos, sekä äänikirja automatkoja varten.
 
Kirjastossa käynti sai minut valtavan hyvälle tuulelle. Ihanaa. Rakastan kirjojen tuoksua, sivujen tuntua sormissani ja tekstin juoksua riviltä toiselle. Kirjaimia, sanoja, lauseita, kappaleita, romaaneja. Rakastan uppoutua tarinoihin, kertomuksiin ihmisistä, elämästä, saduista ja fantasioista.
Ja vaikka "keräilen" kirjoja itsekin ja kotoa löytyy melkoinen määrä romaaneja, on kirjaston kirjoissa ihan omanlaisensa tunnelma. Niihin liittyy kirjan tarinan lisäksi muiden kirjanlukijoiden tarinat. Heidän kättensä kosketus, heidän tunteensa tarinaa lukiessaan ja tunne siitä, että jaan kokemuksen heidän kanssaan.

2139654.jpg