Olen tällä viikolla ollut valinnaisella kalakurssilla. Kurssilla on tutustuttu kalankasvatukseen, pyytämiseen, kalojen sairauksiin ja kaloihin liittyvään elintarvikehygieniaan ja elintarvikeprosesseihin. Iltapäivisin on ollut luentoja ja aamupäivisin harjoituksia. Harjoituksissa olemme tutustuneet käytännössä kalatuotteiden valmistukseen. Olemme tehneet graavilohta, kylmä- ja lämminsavustettua lohta ja huomenna teemme vielä lasimestarin silliä. Tänään pääsimme nauttimaan ensimmäisistä tuotoksistamme. Harjoitusten päätteeksi herkuttelimme graavilohella, tuoreella ruisleivällä, sitruunalla ja salaatilla. Jopa minä uskaltauduin syömään kalaa!! Ja täytyy tunnustaa, olihan se ihan hyvää..

Tällainen opiskelu on aika herkullista!